Shining Stars//


Be Grateful
Tuesday, 23 August 2016 | 07:41 | 0 Words

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ


فَبِأَيِّ آلَاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ

" Then which of the favours of your lord will you deny? "

" Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan? "


Ar-Rahman. This verse, which got mentioned 31 times in Quran (if im not mistaken la) So today, i feel i wanna share some of my random thoughts/opinion about this verse. Okay, lets tadabbur this verse for awhile (jom muhasabah diri)

First thing first, how much do we appreciate with what we have or what we got now, around us? And, how do we show or express that we are grateful with what we have now. Well, theres no need for us untuk pandang jauh sangat. Along this time with our tubuh badan ni complete, ada tak kita bersyukur? Then, what about parents? Family? Friends? Think about it.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Frankly i said, i orang yang kadang-kadang (selalu jugak kot?) lupa nak bersyukur, hatta perkara yang kecil sekalipun (maaf, ana manusia biasa, uhuks) :'B It is very important okay to be grateful on every single 'nikmat' (okay sounds weird) or blessings that we got, even yang sekecil-kecil kuman tu pun (or maybe smaller than that) because, we may not know that nikmat yang kecil tu la, yang membuatkan kita success sekarang (or mungkin in the future)

But as a normal human being yang khilaf, (oh and we're not maksum ya) this thing yang kita selalu terlepas pandang. And this is why i reaaaaaally love to keep this verse in my heart.

Sincerely i said, deep in my heart, i have a feeling like, urm, (a moment of silence for aini to express her feelings) i always envy with others, those who are smarter or greater (especially in multi-tasking-works) than me, insecure and so on (just look how much negativity vibes in myself) (teruknya aini) *stay away from aini* (yes ofc i know its bad, yes my bad im sorry, now if you dont mind, please lemme continue my words [tetiba ?]). 

Plus, tbh lah kan, i selalu rasa macam kena push, maybe because of my surroundings yang affect me, or rakan-rakan keliling semua pandai pandai belaka *insert emoji nangis* Not saying that i them because deme pandai, no no no. I just rasa macam, i totally tak layak, nak stay bersama mereka. Huhuhu *insert emoji nangis lagi*

Okay, back to the main point, i mean, that verse. I really want to highlight that, this verse, totally encourage me to pull myself back, plus, it soothes my heart. It teaches me the definition of sabr, thanks to Allah everyday, aaaand dont ever give up.



" Nak tanya sikitlah, kaitan ke diri kau yang kena push tu, dengan ayat ni ?"

Tahu tak, tempat i sambung study ni pun act under tajaan, and actually there are so many people that are more suitable than me to get this 'tajaan'. But still, why me?

لَا يُكَلِّفُ ٱللَّهُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا
" Allah tidak akan membebankan seseorang hamba itu melainkan apa yang terdaya olehnya "

" Allah does not charge a soul except [with that within] its capacity. "

As for me, i anggap yang Allah sebenarnya nak uji diri ni, sejauh mana kita boleh hadapi ujianNya. And sebanyak mana kita bersyukur dengan apa yang Dia beri, dengan harapan kita tidak kufur nikmat. Besides, we know that, there are a lot of people in this world that would like to learn/study, going to school like normal people does (awat, yang tak pi sekolah tu tak normal ka?) but they just cant. Insufficient money, those who live in places such Ghaza, Syria, (i mean negara yang bergolak), these such things become barriers for them, that prevent them from learning, or continue their study. And this is why, kita sepatutnya bersyukur, yang kita masih lagi dapat hidup dengan harmoni, belajar dengan aman with friends, and family (alhamdulillah setakat ni). Kalau nak dibandingkan dengan negara bergolak sana tu, makanan pun belum tentu dapat jumpa. Most of them are starving, they need help, i mean, they really are. (Gosh, i cant believe this) Serius, sangat-sangat kesian dekat mereka. Please, pray for them. So, the conclusion is? Besryukur :) Alhamdulillah.

I see human but no humanity


Doa untuk mereka yang teraniaya. May Allah bless :)


اللهم انصر الاسلام واخواننا والمجاهدين في فلسطين و في سوريا و لبيا و في غزة و في كل مكان و كل زمان

-Past- | -New-