Shining Stars//


2013
Tuesday, 24 December 2013 | 05:13 | 0 Words

بسم الله الرحمن الرحيم



Life makes us stronger

Looking at the sunset.

" Teringat daku kembali. Saat kasih bersemi. Kita mengukir janji. "
" Hoi oi , berangan eh ? Hahahaha "


------------------------------------------------------------------------------------------------


Brr. Stop your cerita ala - ala kayangan gitu wahh -.- Agak kalau nak cerita pasal PMR sempat lagi dak? Urm , bukan orang kesah kot. Hakhak -..- On that day la kan, 19/12/13. Lambat sikir rasa nervous aku nak datang. Dekat dalam kereta baru nak rasa kot. Kat rumah pun sengsorang masa tu , tunggu abah ambik. Sementara tunggu tu ada kawan mesej.

" Aini kita dapat 8A 1B. Redha. "
" Seriously check sms keeeeeee ?!?! " (nervous)
" Ha'ah. Nak kita check kan ? "
" Taknakkkkkkkkkkkkkkk takpe la "

Kat dalam kereta pulak sementara menunggu kejap majlis tu mula , tetiba umi call abah. 

" Helo, adik dapat 9A "

And aku masatu kebetulan pulak dengar sebab volume kuat terus jerit 

" Umiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!! Kenapa bagitauuuuuuuu , tak surprise laaaaaaaa "

Abah gelak je. Heh. Lepastu, petang tu, saja nak check result pakai sms. Hahah. Nampak noo takde keje.


So , tahniah kepada sesiapa yang berjaya dalam PMR :) Yang tak berjaya , tak usah sedih - sedih. Anda dah cuba yang terbaik. Lain kali jangan memain muahaha (macamlah aku belajar serious sangat) Alhamdulillah, dapat result yang baik. Kalau result tak baik, memang jangan harap la aku nak kabo, share share gambar gini.



Apa pun result kita , biarlah berkat kejayaan tu. Kalau tak berkat , dah berjaya tinggi - tinggi pun masih rasa tak puas. Ye dak ?


To be honest , aku kurang senang bila orang tanya " Dah dapat 9A ni , mintak hadiah apa kat parents ? " Seriously, rasa macam untuk apa aku belajar ? Semata-mata nak ganjaran ? Phew. Please jangan tanya soalan tu lagi. 

Ada orang editkan gambar ni, pls jangan kecam k tahu kelakar hahaha


Thank you Mira :) May Allah bless


-----------------------------------------------------------------------------------------------


21 & 22. Best day kot. Family day. Bukan selalu dapat bersama dengan cukupnya 9 adik beradik umi tu. Itupun ada lagi yang takdok. Biasalah, memeriahkan suasana. Tak payah grand-grand pun takpe. Asalkan kami bahagia (insert emoji gelak)




Idaman gila kot. Nak belajar menembak. Pistol mainan pun boleh. Pegang pun tak reti. Heh.

Teringat Kandak kata

" Pertemuan kita semua ni insya'Allah bakal melahirkan bakal mujahideen negara "


Wah. Kagum betul aku dengar. Haha , best kot dapat bergaul dengan kazen-kazen sekian lama tak jumpa. Waktu dulu masa 1st 1st baru nak naik sekolah menengah , rasa macam tak kenal sesape padahal waktu kecik-kecik tu la selalu main kejar-kejar. Alhamdulillah sekarang dah mesra balik (sebab awkward kot?) :)

Rindu kampung lama. Rindu nak main sesame. Rindu semuanya. Rindu arwah wan. Rindu nak main sama-sama dengan arwah wan masa kekecik dulu. Rindu arwah atuk. Rindu nak kena cium dengan arwah atuk lepastu rasa geli-geli sebab misai dengan janggut. Allahu :'( Al fatihah.





Ni pebende comel sangat ni Annajah sayang :(


Btw , someone made my day :) You all memang kan.



---------------------------------------------------------------------------------------------

Rindu kalian. Rindu kenangan. Selamat bersemadi.











Thank you to A'ifaa untuk hadiah ni :)


I miss you la cikedingggggggggggg ! Nak hug isk isk. Serius rindu :'(

----------------------------------------------------------------------------------------------

Farewell.


Selamat datang ke 2014.


I need some spirit. Please help me. Please give me some spirit please. Aaannnnnd I can't believe sekolah dah nak mula -.-

P/s : Kak Zue , saya sangat jeles ni alahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh T.T


| -New-